Jihočeská česnečka

Velmi chutná polévka.


3.714x
30 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
15 gmáslo
1 kostkabujón

podle chuti

5 stroužkůčesnek
sůl
petrželka
brambory
majoránka
mletý pepř
10 dkgtvrdý sýr
polévkové koření
krutony z chleba

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme do osolené vody společně s máslem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme rozmačkaný česnek, maggi bujon, polévkové koření, sůl, pepř a Maggi tekuté koření podle chuti a promícháme. Česneku může být méně nebo více - podle chuti. Nakonec v polévce rozmícháme 2 vejce. Do talíře vložíme nastrouhaný tvrdý sýr, trochu majoránky (není nutné) a zalijeme vařící jihočeskou česnečkou. Česnečku ozdobíme drobně pokrájenou petrželkou. Podáváme s osmaženými kostičkami chleba.
user-icon

autor pegysek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeská česnečka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena