Vaření.czReceptyJemný tvarohový knedlík plněný švestkami

Jemný tvarohový knedlík plněný švestkami

Příprava výborného tvarohového knedlíku obaleného v perníkovém prášku.


5.05x
120 min

Ingredience

3 ksvejce
125 gcukr krystal
500 gpolohrubá mouka
125 gčerstvé máslo
325 gměkký plnotučný tvaroh

chutney

50 gmáslo
4 mlslivovice
1 kgšvestky
3 dlpomerančová šťáva
1 ksvanilkový lusk
1 špetkacitronová kůra
1 ksskořicová kůra

náplň

10 ksšvestky

na ozdobu

100 gperník na strouhání
čerstvá máta

Postup přípravy

Příprava tvarohového knedlíku

Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme vypeckovanými švestkami. Tvarohové knedlíky plněné ovocem vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut.

Příprava švestkového chutney

Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Všechny přísady na chutney vložíme do mělkého širokého kastrolu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 až 40 minut, až švestky změknou. Nejprve mícháme jen občas, ke konci častěji. Chutney je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté ( ještě víc zhoustne během chladnutí). Na závěr vmícháme malý panák slivovice. Vezmeme perník a na jemném struhadle nastrouháme. Těsně před servírováním horký knedlík vezmeme a vyválíme ho ze všech stran v nastrouhaném perníku. Do hlubokého talíře dáme malou naběračku švestkového chutney a na to položíme operníkovaný knedlík a na vrch posadíme smítku čerstvé máty.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný tvarohový knedlík plněný švestkami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena