Jemný tvarohový knedlík plněný švestkami

Příprava výborného tvarohového knedlíku obaleného v perníkovém prášku.


5.05x
120 min

Postup přípravy

Příprava tvarohového knedlíku



Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme vypeckovanými švestkami. Tvarohové knedlíky plněné ovocem vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut.

Příprava švestkového chutney



Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Všechny přísady na chutney vložíme do mělkého širokého kastrolu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 až 40 minut, až švestky změknou. Nejprve mícháme jen občas, ke konci častěji. Chutney je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté ( ještě víc zhoustne během chladnutí). Na závěr vmícháme malý panák slivovice.

Vezmeme perník a na jemném struhadle nastrouháme. Těsně před servírováním horký knedlík vezmeme a vyválíme ho ze všech stran v nastrouhaném perníku.

Do hlubokého talíře dáme malou naběračku švestkového chutney a na to položíme operníkovaný knedlík a na vrch posadíme smítku čerstvé máty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný tvarohový knedlík plněný švestkami

Zpět na recept