Jemný segedínský guláš

Recept na segedínský guláš připravený v papiňáku.


4.113x
60 min
3×

Postup přípravy

Vepřový bůček, zbavený kostí a kůže, nakrájíme na kostky a cibuli na hrubo. Cibuli necháme v papiňáku na sádle zesklovatět. Přisypeme mletou papriku a nejpozději do 30 vteřin přidáme maso, jinak paprika zhořkne. Osolíme a maso necháme zatáhnout. Když začne pouštět šťávu, přidáme drcený kmín, podlijeme a zavřeme papiňák na 15 minut od začátku varu.

Necháme papiňák dojít, otevřeme a přidáme pokrájené kysané zelí i s nálevem a důkladně zamícháme. Pokud možno nepoužíváme levná zelí, zanechávají divnou pachuť. Nejlepší je vyrobit si zelí sám, ale kdo nechce, postačí třeba znojemské zelí. Přiklopíme a od začátku varu dusíme segedínský guláš dalších 20 minut.

Otevřeme papiňák a zjistíme, kolik nám zbylo tekutin. Podle potřeby dosypeme tmavou jíšku. Kdo chce, může si ji vyrobit z másla a mouky. Pokud bude segedínský guláš trochu hustší, než by být mělo, nevadí. Na závěr totiž přilijeme kysanou smetanu, kterou nejdříve trochu prohřejeme, aby se nesrazila.

Jemný segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rohlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný segedínský guláš

Zpět na recept