Jemný segedínský guláš

Recept na segedínský guláš připravený v papiňáku.


4.113x
60 min
3×

Ingredience

3 kscibule
1 kelímekkysaná smetana
750 gvepřový bůček
1 sklenicekysané zelí

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika

podle potřeby

sádlo
voda
tmavá jíška

Postup přípravy

Vepřový bůček, zbavený kostí a kůže, nakrájíme na kostky a cibuli na hrubo. Cibuli necháme v papiňáku na sádle zesklovatět. Přisypeme mletou papriku a nejpozději do 30 vteřin přidáme maso, jinak paprika zhořkne. Osolíme a maso necháme zatáhnout. Když začne pouštět šťávu, přidáme drcený kmín, podlijeme a zavřeme papiňák na 15 minut od začátku varu. Necháme papiňák dojít, otevřeme a přidáme pokrájené kysané zelí i s nálevem a důkladně zamícháme. Pokud možno nepoužíváme levná zelí, zanechávají divnou pachuť. Nejlepší je vyrobit si zelí sám, ale kdo nechce, postačí třeba znojemské zelí. Přiklopíme a od začátku varu dusíme segedínský guláš dalších 20 minut. Otevřeme papiňák a zjistíme, kolik nám zbylo tekutin. Podle potřeby dosypeme tmavou jíšku. Kdo chce, může si ji vyrobit z másla a mouky. Pokud bude segedínský guláš trochu hustší, než by být mělo, nevadí. Na závěr totiž přilijeme kysanou smetanu, kterou nejdříve trochu prohřejeme, aby se nesrazila. Jemný segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rohlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný segedínský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena