Jemné zelňáky

Krásně křehké a moc dobré zelňáky.


4.414x
35 min
1×

Postup přípravy

Zelí pokrájíme, aby nebylo moc dlouhé. Dáme do mísy i s lákem.

Na oleji orestujeme sekanou cibuli a když začne vonět, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, nebo uzeninu a necháme pustit šťávu. Přidáme k zelí, dále přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek, majoránku a půl kelímku zakysané smetany. Vše dobře promísíme. Pokud se zdá hmota řídká (měla by být asi jako těsto na bramboráky ), přidáme hladkou mouku.

Rozpálíme olej, lžící vytvoříme na oleji placky a jemné zelňáky smažíme po obou stranách dozlatova. Čím tenčí placky vytvoříte, tím křehčí zelňáky budou.

Jemné zelňáky servírujeme podle chuti. Jsou dobré samostatně i jako příloha.
user-icon

autor dahona


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné zelňáky

Zpět na recept