Recept na šťavnaté marinované řízečky smažené v trojobalu, které servírujeme s bramborovým salátem jako hlavní chod , ale klidně i za studena jako chuťovku.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Chilli koření
Mletý černý pepř
Trojobal
Vejce2 ks
Hladká mouka
Bílá strouhaná houska
Ostatní
Citron1 ks
Vepřová kýta600 g
Marináda
Šalotka3 ks
Zakysaná smetana250 ml
Citronová šťáva1 lžička
Postup přípravy
Z vepřové kýty nakrájíme menší plátky, které zlehka naklepeme a osolíme.
Oloupanou šalotku nastrouháme najemno, promícháme se zakysanou smetanou, lžičkou citronové šťávy, špetkou chilli koření a pepře. Do takto připravené marinády naložíme připravené řízečky, které necháme v chladu odležet alespoň 4 hodiny.
Odležené plátky masa vyjmeme z marinády, osušíme, obalíme v klasickém trojobalu z mouky, vajec a strouhané housky a smažíme na horkém oleji z obou stran dozlatova.
Jemné a šťavnaté řízečky z vepřového masa podáváme s plátkem citronu jako hlavní chod vhodný při štědrovečerní večeři. Vhodnou přílohou je bramborový salát nebo jiná oblíbená bramborová příloha.
Děkuji za inspiraci,marinádu jsem udělal podle tohoto receptu.Musím říci,že všichni byli s obědem velice spokojeni.Určitě takové řízečky udělám zase.Současně posílám pár fotografií z vaření tohoto výborného papů a přeji všem dobrou chuť....///