Jemné tvarohové knedlíky s jahodami

Osvědčený recept na letní sladkou klasiku - tvarohové knedlíky s jahodami.


4.414x
45 min

Postup přípravy

Na vále si z mouky, vejce, tvarohu, soli a oleje zpracujeme těsto. Těsto překrojíme napůl a z každé části vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce. Do připravených čtverců dáme jahody a zabalíme do kulatých knedlíků. Připravené knedlíky vložíme do osolené vody, odlepíme ode dna a po vyplutí knedlíků na hladinu vaříme 3 - 5 minut. Jemné tvarohové knedlíky poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme zakysanou smetanu. Zdroj: Irena Nikodémová, Hotel Port Máchovo jezero


Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem


Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.


Jahodové


Ty nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublaniny i marmelády jako od babičky


Meruňky už pomalu začnou dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama.


Ty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné tvarohové knedlíky s jahodami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká