Recept na vynikající cukroví, které se dá dělat opravdu na poslední chvíli. Cukroví je jen z několika surovin a nemusí se nechat uležet, zato se rozplývá na jazyku!
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Máslo 1 ks
Polohrubá mouka500 g
Smetana ke šlehání250 ml
Na obalení
Cukr moučka
Vanilkový cukr2 balíčky
Postup přípravy
Do polohrubé mouky nastrouháme tuk, vlijeme smetanu ke šlehání a zpracujeme na těsto.
Těsto nemusíme nechávat odpočinout, můžeme hned vyválet na plát a vykrajovat tvary.
Z těsta vykrajujeme menší tvary, například kolečka nebo hvězdičky.
Připravené cukroví pečeme v předehřáté troubě. Jakmile při pečení začne cukroví růžovět, je hotové.
Ještě horké cukroví obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem, což je důležité, protože těsto samotné žádný cukr neobsahuje.
Musíme ale s nimi zacházet opatrně, jsou křehké, protože jsou duté.
Jemné šlehačkové cukroví před podáváním nemusíme nechávat rozležet a můžeme okamžitě podávat ke konzumaci.