Jemně pikantní pstruh na česneku

Hlavní chod z filetů pstruha s chutí česneku. Rybu podáváme na ochucených špagetách s bylinkami.


4.712x
60 min
2×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
50-80 gmáslo
1 kspstruh
2 porcešpagety
1 lžícebílé víno
1 ksčervená chilli paprička
1 hrstčerstvá petrželová nať
2-3 lžícestrouhaný sýr Grand Moravia

na ozdobu

limetka

podle chuti

mletý bílý pepř

Postup přípravy

Velkého pstruha o váze asi 500 g očistíme a připravíme z něj filety. Filety ze pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno a rozdělíme na polovinu. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus.

V pánvi necháme rozpustit máslo, na něm zesklovatíme polovinu česneku a chilli papričku. Na směsi opečeme filety pstruha z obou stran. Nejprve je opékáme kůží dolů, pak rybu otočíme, zastříkneme vínem a krátce dopečeme.

Mezitím v hluboké pánvi na rozpuštěném másle necháme zesklovatět česnek, vmícháme špagety, vše prohřejeme, spojíme nastrouhaným sýrem a promícháme s nasekanou petrželkou.

Ochucené špagety rozdělíme na porce, poklademe připraveným jemně pikantním pstruhem na česneku, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.

Losos v našem jídelníčku


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemně pikantní pstruh na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena