Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem necháme při střední teplotě zesklovatět na oleji, Pak přidáme sladkou papriku, chilli koření, kurkumu, sušenou mletou hořčici a za stálého míchání necháme koření zpěnit. Do základu vmícháme rajčatový protlak, který asi 2 minuty restujeme a přilijeme vývar. Směs podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna povaříme. Do vroucího vývaru řádně vmícháme kuskus, nádobu zakryjeme a necháme 5 - 8 minut odstát, dokud kuskus nevsákne veškerou tekutinu. Hotový kuskus promícháme vidličkou, aby se jednotlivá zrnka oddělila. A máme hotovo, jemně pikantní kuskus můžeme servírovat. Jemně pikantní kuskus rozdělíme na porce, posypeme jemně nasekanou natí jarní cibulky a podáváme jako přílohu k rybímu masu. Nejlépe chutná s pečeným lososem a zeleninovým salátem.
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.

Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.

Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena