Jemné perníčky

Perníčky na vánoční stůl.


4.89x
30 min

Postup přípravy

Mletý hřebíček rozdrtíme nebo umeleme. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Na desce smícháme mouku s cukrem, jedlou sodou, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Do středu uděláme důlek a vlijeme do něj med. Přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme.

Vložíme těsto do fólie a necháme odpočinout do druhého dne v lednici.

Druhý den perníkové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Jemné perníčky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Perníčky pečeme 10 - 15 minut. Pak je necháme vychladnout.

Vychlazené jemné perníčky můžeme přelít čokoládou a zdobit mandlemi nebo ořechy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká