Jemné karbanátky s vůní šalvěje

Jemné a voňavé karbanátky s trochu netradiční chutí, díky vonné a chutné bylince, vhodné k vepřovému masu v mnoha úpravách.


0.00x
30 min

Ingredience

směs

4 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 ksvejce
1 snítkapetrželka
1 lžičkamajoránka
0.5 kscibule
1 snítkašalvěj
1 špetkapepř
500 gmleté maso
1 lžičkamletý kmín

podle potřeby

0.5 hrnkuolej
2 hrnkystrouhanka

Postup přípravy

Připravíme si směs mletého masa, přidáme rozklepnuté vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, najemno pokrájenou cibuli a nakonec jemně nasekanou snítku čerstvé šalvěje. To vše dobře promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku.

Vzniklou hmotu dobře promícháme a ručně propracujeme, poté necháme chvilku odpočinout.

Ze směsi tvoříme karbanátky, každý jednotlivě obalíme ve strouhance a ihned smažíme v rozehřátém oleji na pánvi.

Jemné karbanátky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné karbanátky s vůní šalvěje

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Maso