Jemné jahodové suflé

Lehký jahodový dezert, který se může podávat s koktejlem.


4.513x
45 min

Ingredience

4 ksvejce
40 gmáslo
180 mlmléko
200 gjahody
50 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
10 mltuk na vymazání
1 lžícehrubá mouka na vysypání
50 gkukuřičná moučka

Postup přípravy

Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání převedeme do varu. Necháme vychladnout. Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr. Umícháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do hmoty. Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Ještě než začneme jahody pokládat na těsto, můžeme je zespoda namáčet v mouce, aby se nepropadaly. Jemné jahodové suflé pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
user-icon

autor -mišule-

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné jahodové suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena