Jemné jahodové suflé

Lehký jahodový dezert, který se může podávat s koktejlem.


4.513x
45 min

Postup přípravy

Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání převedeme do varu. Necháme vychladnout. Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr. Umícháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do hmoty.

Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Ještě než začneme jahody pokládat na těsto, můžeme je zespoda namáčet v mouce, aby se nepropadaly.

Jemné jahodové suflé pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
user-icon

autor -mišule-


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné jahodové suflé

Zpět na recept