Jemné čokoládové kostky

Čokoládové řezy, kterým nejde odolat.


4.19x
60 min
1×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. V kastrůlku rozehřejeme 200 g čokolády, máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout.

Vejce s krupicovým cukrem vyšleháme do světlé pěny, přilijeme tuk, čokoládu a dobře promícháme. Lískové oříšky nasekáme a vmícháme je do připravené směsi. Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a po troškách přisypáváme tak, aby se nevytvořily hrudky.

Vzniklé těsto přemístíme do obdélníkové formy o rozměrech asi 30 x 40 cm vyložené pečícím papírem. Pečeme ve střední části trouby asi 25 minut. Hotový čokoládový moučník by měl být na povrchu pevný a uvnitř kyprý.

Čokoládu rozehřejeme a moučník potřeme. Podle chuti můžeme ještě zasypat nastrouhanou čokoládou nebo oříšky.

Jemné čokoládové kostky jsou výborné ke kávě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné čokoládové kostky

Zpět na recept