Jemné bramborové zámotky plněné špenátem

Výborné bramborové knedlíky plněné špenátem, které podáváme jako přílohu při slavnostních příležitostech. Zámotky můžeme podávat i jako hlavní chod, stačí je zakapat bylinkovým máslem.


4.19x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé oloupeme. Vychladlé brambory nastrouháme najemno a promícháme se solí, vejcem a moukou. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zaprášíme moukou a necháme krátce odležet.

Žloutky oddělíme od bílků. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se žloutky, solí a pepřem. Bílky lehce prošleháme se solí. Čerstvý špenát očistíme, omyjeme a osušíme.

Bramborové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na tenkou placku. Placky potřeme žloutkovou ochucenou směsí a poklademe listy špenátu. Každý plát zavineme a uzavřeme do závinu a potřeme bílkem. Takto připravené knedlíky vaříme zvolna v osolené vodě asi 15 minut. Pak zámotky vyjmeme, potřeme olejem a po 5 minutách nakrájíme na plátky.

Bramborové zámotky plněné špenátem můžeme podávat samostatně se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masům a omáčkám.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné bramborové zámotky plněné špenátem

Zpět na recept