Bramborové placičky chutnají nasladko i naslano, samotné nebo jako příloha.
sůl | |
2 ks | vejce |
250 g | tvaroh |
200 g | polohrubá mouka |
750 g | brambory vařené ve slupce |
podle potřeby | |
---|---|
tuk na smažení |
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme tvaroh, vejce, sůl, mouku a vypracujeme těsto. Pokud těsto příliš lepí, mouku přidáme. Na pomoučněném vále z těsta vyválíme plát (asi půl centimetru silný). Kolečkem nebo skleničkou vykrajujeme placičky, které smažíme z obou stran na rozehřátém oleji nebo sádle. Způsobů podávání jemných bramborových placiček je více. Chutnají samotné, ale využít je můžeme i jako přílohu k zelenině a k masu, nebo podávat pocukrované cukrem a skořicí ke kávě. Ozdobit je můžeme i povidly a šlehačkou či kompotovým ovocem.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena