Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme. Do uvařených nastrouhaných brambor přidáme vejce, ocet, dětskou krupičku a sůl. Zpracujeme těsto. Z těsta rychle utvoříme 4 válečky, které obalíme v polohrubé mouce. Vložíme je do osolené vroucí vody a pozvolna vaříme asi 20 minut. Zda jsou hotové zkoušíme špejlí. Ještě teplé bramborové knedlíky krájíme na plátky. Jemné bramborové knedlíky se hodí jako příloha k pečeným masům, ale i k omáčkám.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Autor:Martina M.

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena