Jemná špenátová omeleta

Recept na vaječnou omeletu, kterou vylepšíme podušeným špenátem.


5.01x
25 min

Ingredience

4 ksvejce
1 kscibule
50 gparmazán
1 lžícepetrželová nať
2 lžícesmetana na vaření
200 gčerstvý špenát

podle chuti

sůl
libeček
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji ji osmahneme dozlatova. Poté přidáme opraný špenát, promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme libečkem. Špenát necháme podusit asi 4 - 5 minut, dokud nám nezavadne a přebytečná voda se neodpaří. Teplotu zmírníme.

Do hrnečku rozklepneme celá vejce a pořádně je prošleháme se smetanou. Mírně osolíme a opepříme a nezapomeneme přidat nasekanou petrželku.

Špenát na pánvi zalijeme vejci a necháme zapékat asi 5 minut, dokud není omeleta tuhá a zespodu dozlatova.

Jemnou špenátovou omeletu nakonec posypeme parmazánem a dáme na pár minut zapéct pod gril.

Jemnou špenátovou omeletu podáváme třeba jako teplou večeři.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná špenátová omeleta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.