Jemná jahodová bábovka

Jemná a nadýchaná bábovka s jahodami a broskvovou vodkou.


4.623x
75 min
1×

Ingredience

sůl
3 ksvejce
200 gmáslo
1 balíčekprášek do pečiva
160 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
1-2 lžícecitronová šťáva
2-3 lžícebroskvová vodka

náplň

20 ksjahody

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy

Ze změklého másla, cukru, vanilkového cukru, vajec a špetky soli vyšleháme hladký máslový krém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do krému. Nakonec do těsta přilijeme citronovou šťávu a broskvovou vodku. Polovinou dobře promíchaného těsta lžící naplníme důkladně vymazanou a vysypanou formu. Lžící proto, že těsto je nadýchané a nejde "lít". Na celý povrch těsta rozprostřeme dobře očištěné jahody (větší jahody rozpůlíme). Jahody překryjeme zbytkem těsta a povrch bábovky uhladíme. Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 180 °C. Jemnou jahodovou bábovku necháme ve formě asi 10 minut chladnout, pak ji opatrně vyklopíme a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná jahodová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena