Vaření.czReceptyJemná chalupářská polévka z ryb a hub

Jemná chalupářská polévka z ryb a hub

Recept na jemnou polévku z ryb a čerstvých hub se zakysanou smetanou.


4.08x
30 min

Ingredience

1 kelímekzakysaná smetana
1 svazekjarní cibulka
400 gsladkovodní ryba
300 ghouby čerstvé
2 ksvařený brambor

podle potřeby

olej
máslo
rybí vývar

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý kmín
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
1 špetkasušená šalvěj

Postup přípravy

Sladkovodní rybu vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a vykostíme. Z rybích odřezků a koření si připravíme klasický rybí vývar. Vykostěné maso nakrájíme na jemné kousky, které osolíme a opepříme. Směs čerstvých hub očistíme, nakrájíme na větší kousky a podusíme na oleji doměkka. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Jarní cibulku s natí očistíme a jemně usekáme. Na oleji s máslem zpěníme cibulku, vmícháme rybí maso, které okmínujeme a ze všech stran orestujeme. Pak k rybě přidáme podušené houby, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme. Nakonec do chalupářské polévky vložíme uvařené brambory, vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dochutíme solí, šalvějí a citronovou šťávou. Jemnou chalupářskou z ryb a hub rozdělíme na porce, posypeme usekanými bylinkami a podáváme s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná chalupářská polévka z ryb a hub

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena