Vaření.czReceptyJemná bábovka s majonézou

Jemná bábovka s majonézou

Velmi starý recept na bábovku z 19. století z učebnice pro dívky.


4.818x
60 min
4×

Ingredience

těsto

0.25 lmléko
15 dkgmajonéza
15 dkgcukr krupice
1 špetkacitronová kůra
30 dkgpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Majonézu bez veškerých přísad dáme do misky, zamícháme do ní cukr a nastrouhanou citronovou kůru, pak střídavě přidáváme polohrubou mouku a vlažné mléko. Poslední část mouky smícháme s kypřícím práškem. Těsto na tuto bábovku má být husté asi jako na lívance. Ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě pečeme bábovku zvolna asi hodinu. Jemnou bábovku s majonézou po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině.
user-icon

autor Mína

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná bábovka s majonézou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena