Velmi starý recept na bábovku z 19. století z učebnice pro dívky.
Hodnocení
4.8
/ 5 (18x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Těsto
Mléko1/3 l
Majonéza15 dkg
Cukr krupice15 dkg
Citronová kůra1 špetka
Polohrubá mouka30 dkg
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Strouhanka na vysypání
Postup přípravy
Majonézu bez veškerých přísad dáme do misky, zamícháme do ní cukr a nastrouhanou citronovou kůru, pak střídavě přidáváme polohrubou mouku a vlažné mléko. Poslední část mouky smícháme s kypřícím práškem. Těsto na tuto bábovku má být husté asi jako na lívance.
Ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě pečeme bábovku zvolna asi hodinu.
Jemnou bábovku s majonézou po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině.
Děkuji za recept,
Opravdu skvělá, není vůbec suchá a je jednoducha.
Vždy před vyzkoušením čtu recenze takze je musím i psát. Doporučuji vyzkoušet.
Nemáte více receptu z té staré kuchařky?
Sarah
Komentář k receptu Jemná bábovka s majonézou
Výborná bábovka. Chvilku jsem koukala a nevěřila majonéze, ale chuťové skvělá a hlavně vláčná (mokrá) bábovka. Mńam! Děkuji za recept :)
janekate777
Úžasné!!!
Tuto bábovku dělá Maminka opravdu velice ráda. Jelikož nechce mít účet, tak ho mám já. K bábovce: jemná, voní, krásně se rozpadá, ale ne moc. Výtečný recept! Jste moc šikovná. Tuto bábovku opravdu moc a moc ráda jím. Zrovna ji dělá i s pomerančovo-mrkvovým džusem. Tak snad to dopadne dobře, když ho dělá poprvé.
Hanka Marčíková
Re: Vynikající
Děkuji Vám moc za vyzkoušení. Kuchařku mám po mamince prababičky a už v ní nejde ani moc listovat. Chtěla bych ji zachovat nebo zveřejnit a nevím, jak na to. Zatím jsem se ptala ve státním archívu, aby poradili.