Jehněčí roláda se špenátovou náplní

Jehněčí hrudí plněné špenátovou směsí a připravené jako roláda. Vhodné podávat s bramborami.


3.0706x
120 min

Postup přípravy

Necháme si rozmrazit špenát a mezitím oloupeme česnek a cibuli, které následně najmeno nasekáme. Cibuli s česnekem osmahneme na rozpáleném tuku dorůžova. Smícháme se špenátem, osolíme a opepříme. Můžeme přidat vegetu podle chuti.


Vykoštěné a odblaněné hrudí potřeme pepřem a solí. 2/3 špenátové směsi vložíme na maso, které pak zavineme jako roládu a převážeme provázkem. Roládu pečeme na pekáči s olejem v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečení trvá zhruba hodinu a půl. Při pečení musíme maso podlévat vodou a šťávou, která se z masa vysmažila.


Když je maso upečené, vyjmeme roládu z trouby, odstraníme nit a asi 10 minut necháme vychladnout. Procedíme omáčku, která se nám v pekáči vytvořila, smícháme ji se zbylým špenátem a smetanou. Vzniklou směs dochutíme dle potřeby solí, nebo vegetou a ještě několik minut samostatně povaříme.


Maso podáváme na horkých talířích (můžeme je nechat ohřát ve chladnoucí troubě) s vařenými brambory politými onou skvělou omáčkou.


(foto: www.profimedia.cz)

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí roláda se špenátovou náplní

Zpět na recept