Jehněčí na šalvěji

Hlavní chod z jehněčího masa. Doplníme o spoustu podušené i čerstvé zeleniny.


4.05x
60 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžíceolej
1 lžičkasůl
100 gmáslo
2 lžícevoda
6 lžicbílé víno
2 ksčervená paprika
200 gmražený hrášek
800 gjehněčí maso
1 svazečekčerstvá šalvěj
200 gmražená baby karotka

na ozdobu

2 ksrajče
1 svazekjarní cibulka
1 ksčínský nebo ledový salát

Postup přípravy

Šalvěj opláchneme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek utřeme se solí a promícháme ho se lžící oleje a šalvějí. Touto směsí potřeme jehněčí, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na 180 °C. Mezitím si rozpustíme polovinu másla a podusíme rozmrazený hrášek a karotku. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbytek másla a přidáme papriky. Osolíme a velmi krátce opečeme. Maso vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a provaříme. Maso nakrájíme na plátky - na řezu by měly mít růžovou barvu. Rajčata spaříme a nakrájíme na plátky. Listy salátu natrháme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Na servírovací talíř dáme na jednu stranu teplou zeleninu, plátky masa rozprostřeme doprostřed a na druhou stranu naskládáme nakrájenou čerstvou zeleninu. Plátky masa přelijeme výpekem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí na šalvěji

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena