Smetanové kuřecí maso s česnekem a šalvějí

Recept na hlavní chod z kuřecího masa dochucené česnekem s bylinkami a doplněné smetanovou omáčkou.


4.47x
25 min
1×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 lžíceolej
6 lístkůšalvěj
800 gkuřecí prsa
1 lžícehladká mouka
0.5 sklenkysuché bílé víno
250 mlsmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

mléko

Postup přípravy

Čistá a osušená kuřecí prsa překrájíme na větší kousky. Česnek prolisujeme a čerstvou šalvěj nasekáme nadrobno.

Prolisovaným česnekem dobře potřeme kuřecí kousky a vložíme je do nízké nádoby i se šalvějí. Kousky masa zalijeme mlékem tak, aby byly ponořené. Nádobu uzavřeme a necháme alespoň hodinu v lednici.

Rozehřejeme olej, vložíme masové kousky a osmažíme je z obou stran. Kousky masa po osmažení podlijeme suchým vínem, které necháme zcela odpařit.

Smetanu promícháme s moukou, ať tam nejsou hrudky. Maso osolíme, opepříme a podlijeme smetanou. Pomaličku necháme provařit a odstavíme.

Smetanové kuřecí maso s česnekem a šalvějí podáváme s přílohou, která nám chutná.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové kuřecí maso s česnekem a šalvějí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.