Jehněčí pečeně je velmi chutná a doporučovaná vyhlášenými labužníky. Její příprava není nikterak složitá.
Hodnocení
3.1
/ 5 (130x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Slanina100 g
Sůl
Cibule1 ks
Zakysaná smetana250 ml
Jehněčí kýta600 g
Uzený bůček150 g
Okurka sterilovaná2-3 ks
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na špalíčky. Bůček nakrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a spolu s okurkami nakrájíme nadrobno.
Očištěnou kýtu protkneme slaninou. Do pekáče dáme nakrájený bůček, cibuli, okurky, vložíme maso, osolíme a pečeme podlité vodou. Při pečení často podléváme a poléváme vypečenou šťávou.
Když je kýta měkká, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu zalijeme kysanou smetanou a necháme přejít varem. Maso naporcujeme a vložíme do omáčky.
Výborně chutná s tradičními kynutými knedlíky.
Já vynechávám slaninu,bůček a smetanu.Prošpikuju stroužkama česneku,osolím,smíchám olej s tymiánem,rozpustím kostku houbového bujonu,tymiánovým olejem kýtu vydatně potřu,na pekáči ji podleju bujonem,ostaní včetně omáčky obyklým způsobem.
Je to vhodné pro dietetiky a redukční diety.
doktor
Re:Jehněčí kýta.
Já vynechávám slaninu,bůček a smetanu.Prošpikuju stroužkama česneku,osolím,smíchám olej s tymiánem,rozpustím kostku houbového bujonu,tymiánovým olejem kýtu vydatně potřu,na pekáči ji podleju bujonem,ostaní včetně omáčky obyklým způsobem.
Je to vhodné pro dietetiky a redukční diety.
doktor
Kalorie.
Já vynechávám slaninu,bůček a smetanu.Prošpikuju stroužkama česneku,osolím,smíchám olej s tymiánem,rozpustím kostku houbového bujonu,tymiánovým olejem kýtu vydatně potřu,na pekáči ji podleju bujonem,ostaní včetně omáčky obyklým způsobem.
Je to vhodné pro dietetiky a redukční diety.