Jehněčí hřbet se špenátem

Poněkud náročnější jídlo, které ovšem vše vynahradí svou výtečnou chutí. Skvěle se hodí pro sváteční nebo slavnostní tabuli.


3.2117x
160 min

Postup přípravy

Jehněčí hřbet vykostíme, ale kosti nevyhazujeme.

Bylinky a zeleninu omyjeme a osušíme. Zeleninu nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme. 2 snítky tymiánu odložíme, jinak bylinky, zeleninu a kosti zprudka opečeme na oleji, podlijeme 500 ml vody a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.

Jehněčí hřbet ozdobně svážeme nití, na oleji zprudka opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Pak z něj odstraníme nit.

Špenát se zbylým tymiánem nasekáme najemno. Osolíme, opepříme a promícháme. Listové těsto vyválíme na tenký plát, poklademe šunkou a vrstvou špenátu. Na špenát položíme opečený hřbet, zamotáme a potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 220°C asi 40 minut.

Vývar z kostí a zeleniny přecedíme, zahustíme solamylem, chvilku povaříme.

Jehněčí hřbet se špenátem nakrájíme na plátky a přeléváme bylinkovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí hřbet se špenátem

Zpět na recept