Jehněčí hřbet vykostíme, ale kosti nevyhazujeme.
Bylinky a zeleninu omyjeme a osušíme. Zeleninu nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme. 2 snítky tymiánu odložíme, jinak bylinky, zeleninu a kosti zprudka opečeme na oleji, podlijeme 500 ml vody a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.
Jehněčí hřbet ozdobně svážeme nití, na oleji zprudka opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Pak z něj odstraníme nit.
Špenát se zbylým tymiánem nasekáme najemno. Osolíme, opepříme a promícháme. Listové těsto vyválíme na tenký plát, poklademe šunkou a vrstvou špenátu. Na špenát položíme opečený hřbet, zamotáme a potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 220°C asi 40 minut.
Vývar z kostí a zeleniny přecedíme, zahustíme solamylem, chvilku povaříme.
Jehněčí hřbet se špenátem nakrájíme na plátky a přeléváme bylinkovou omáčkou.