Na recept použijeme libovolné množství zralých rajčat. Čím zralejší rajčátka jsou, tím bude omáčka sladší. Rajčatový protlak můžeme dál tepelně upravovat, případně sterilovat a uchovat na pozdější použití. Stačí jen sterilovat 20 minut od bodu varu v uzavíratelných skleničkách. U nás máme rádi jednoduchý rajčatový protlak jen tak - bez dalšího dochucování.
Jak si doma uvařit poctivý kečup z rajčat? Zkuste recept krok za krokem
Domácí kečup si můžeme uvařit přesně podle své chuti – sladší, kyselejší nebo pikantnější. Potřebujeme vyzrálá rajčata, trochu zeleniny na zjemnění a voňavé koření, které dodá kečupu charakter. Množství cukru volíme podle sladkosti rajčat, ocet zajistí správný říz a trvanlivost. Připravte si sklenice, protože tenhle kečup budete chtít mít v zásobě po celý rok.
Kouzlo jménem rajská: Jak uvařit tu nejrychlejší, nejsladší, nejlepší polévku?
Rajská polévka má zástupy skalních fanoušků, a to nejen u nás, ale po celém světě. Vaří se v mnoha různých podobách, s různými bylinkami, ale ten sladkokyselý rajčatový základ - ten zůstává všude stejný. Rajská polévka je dokonale jednoduchá, sytá a nekonečně variabilní lahůdka. Pojďte si s námi uvařit takovou, na kterou právě máte suroviny a chuť!
Autor:Michy





Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena