Jednoduché tvarohové karbanátky

Příprava je téměř stejná jako u klasických karbanátků, jen nahradíme maso tvarohem.


4.110x
20 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Šunku nakrájíme najemno. Není jí ale třeba. Karbanátky jsou dobré i bezmasé.

Do misky vyklopíme jeden měkký tvaroh. Nejlepší je z papírového obalu či střívka, ne z vaničky. Přidáme obě vejce, šunku, asi tři hrsti strouhanky, cibuli a česnek. Hmotu ochutíme solí, paprikou, majoránkou, pepřem, případně orientální nebo grilovací směsí a čerstvými bylinkami.

Vše promícháme lžící na hustší směs a namočenýma rukama utvoříme šest až sedm karbanátků. Tvarohové karbanátky opečeme na oleji dozlatova. Nejprve krátce zprudka a pak teplotu zmírníme, aby se dobře propekly.

Jednoduché tvarohové karbanátky podáváme teplé s brambory nebo kaší a se zeleninovým salátem. Chutnají i studené ke svačině do práce či na výlet.
user-icon

autor vilemina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché tvarohové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.