Jednoduché kysané zelí

Jednoduchý recept na přípravu kysaného zelí v omnia sklenicích.


4.658x
160 min

Postup přípravy

Zelí očistíme a nakrouháme. Nakrouhané zelí promícháme ve vaničce se solí (1 dkg na 1 kg zelí). Přidáme kmín, celý pepř a bobkový list. Zelí s kořením promícháme, počkáme až pustí šťávu. Poté zelí ve vaničce udusáme a necháme 2 hodiny odpočinout. Mezitím si dobře omyjeme sklenice. Zelí napěchujeme do čistých sklenic tak, aby nahoře zbylo asi 2,5 - 3 cm místa. Někdy se může stát, že je zelí suché a málo pouští šťávu - pak doplníme převařenou vodou. Naplněné skleničky uzavřeme víčky omnia, dáme k teplu na podnos z umělé hmoty. Zelí začne kvasit - víčka se vydují. Asi za týden se víčka pomalu sama vrátí do původní polohy a zelí je hotovo. Takto si můžeme udělat kysané zelí třeba jen z jedné hlávky.
user-icon

autor pappaja

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jednoduché kysané zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena