Jednoduché chilli con carne

Recept na méně pálivou verzi chilli con carne.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Větší červenou papriku očistíme a nakrájíme na kostky.

Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek (prolisovaný nebo nakrájený na drobné kostičky). Potom přidáme nakrájenou papriku a orestujeme. Přidáme mleté maso a znovu orestujeme. Když je maso hezky orestované, přidáme všechno koření (sůl, chilli, mletou papriku, kmín) a cukr. Dobře promícháme.

Základ na chilli con carne zalijeme hovězím vývarem a pasírovanými rajčaty. Necháme cca 30 minut probublávat a občas zamícháme.  Po cca 30 minutách přidáme scezené fazole. Vše dochutíme a necháme probublávat ještě přibližně 5 - 10 minut.

Jednoduché chilli con carne podáváme s čerstvým chlebem.

Tip: Tato verze chilli con carne není moc pálivá. Kdo má rád více pikantní jídla, může přidat více mletého chilli. Na recept lze použít mleté hovězí maso, ale také míchané mleté maso.
user-icon

autor LuDea


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché chilli con carne

Zpět na recept