Jednoduchá znojemská omáčka

Recept na oblíbenou omáčku ze sterilovaných okurek.


4.1146x
45 min
29×

Postup přípravy

Cibule oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Okurky nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky.

V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem. Zpěníme na něm připravenou cibuli. Vsypeme 4 lžíce mouky a vysmahneme světlou jíšku. Základ okurkové omáčky zalijeme vodou nebo vývarem, rozkvedláme a přidáme okurky a podle chuti i cukr a sůl. Vše společně vaříme.

Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky. Znojemskou omáčku zahustíme smetanou, případně dochutíme solí, pepřem nebo cukrem. Omáčku necháme už jen projít varem.

Jednoduchou znojemskou omáčku podáváme teplou. Podáváme s rýží nebo brambory a dušeným hovězím.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá znojemská omáčka

Zpět na recept