Jednoduchá koprová omáčka

Recept je pro dnešní uspěchanou dobu.


3.747x
35 min
2×

Postup přípravy

Pokud budeme dělat koprovku s masem, tak maso nejdříve uvaříme a s vývarem budeme dále pokračovat.

V hrnci ohřejeme vodu (nebo ten již zmíněný vývar) a osolíme. V hrnečku rozkvedláme hladkou mouku a nalijeme do vody (vývaru). Přidáme kopr, já dávám sterilovaný ve skleničce, kdo má, použije čerstvý. Provaříme 10 minut a mícháme, aby se to nepřipálilo. Koprovou omáčku vypneme a dochutíme cukrem a octem.

Jednoduchou koprovou omáčku podáváme s knedlíky nebo bramborem, také vejcem uvařeným natvrdo. Takto připravená omáčka je vhodná i pro vegetariány, jen vynecháme maso a místo vývaru použijeme vodu.
user-icon

autor kohinoorka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá koprová omáčka

Zpět na recept