Recept na lehkou domácí paštiku, která je vhodná třeba jako předkrm.
Hodnocení
4.7
/ 5 (24x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Máslo150 g
Cibule1 ks
Smetana30 ml
Drcený kmín1 špetka
Mletý černý pepř1 špetka
Kuřecí játra500 g
Postup přípravy
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Rozpustíme 50 g másla, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme játra, která opečeme ze všech stran.
Až budou játra téměř hotová, přidáme sůl, pepř a kmín.
K játrům se kmín opravdu hodí, tak nemusíme šetřit. Pro zvýraznění chuti můžeme použit i stroužek česneku a špetku muškátového oříšku.
Až budou játra hotová, necháme je vychladnout. Po vychladnutí směs rozmixujeme spolu s 50 g másla a pomalu přiléváme i smetanu. Do hladké směsi můžeme přidat podle chuti i loupané mandle nebo sušené brusinky.
Podle chuti paštiku dosolíme a dopepříme.
Paštiku nalijeme do formiček či zavařovacích skleniček a zalijeme asi 50 g rozpuštěného másla podle výšky sklenic, tímto je paštika hotová.
Před konzumací je lepší nechat paštiku den odpočívat v lednici.
Jednoduchou domácí paštiku podáváme s brusinkami a pečivem.