Jazyky s polskou omáčkou

Výborná omáčka trochu jiné a nezvyklé chuti.


5.05x
20 min

Ingredience

10 lžicolej
sůl
1 lvývar
1 kscibule
1 balíčekrozinky
1 balíčekmandle
2 lžícepovidla
1 lžícerybízová marmeláda
4 porcevařené jazyky
0.5 balíčkuperník na vaření

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji ji orestujeme dozlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a přidáme lžíci rybízové marmelády a 2 lžíce povidel. Pokud je marmeláda hodně kyselá, klidně přidáme více povidel nebo ocukrujeme. Vaříme zhruba 10 minut. Do převařené omáčky přidáme spařené a oloupané mandle, které jsme pokrájeli na menší kousky. Vmícháme rozinky a půl balíčku nastrouhaného perníku. Pokud je perník moc tvrdý, namočíme ho do hrnku s vodou a pak přilijeme do omáčky. Povaříme dalších 5 minut. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené uvařené jazyky a prohřejeme. Jazyky s polskou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem. Nejlepší je však uleželá na druhý den.
user-icon

autor MARKÉTA79

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jazyky s polskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena