Vaření.czReceptyJátrová polévka s rýží

Játrová polévka s rýží

Polévka z vepřových jater a zeleniny s vařenou rýží.


4.225x
45 min
4×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lvývar
1 kscibule
1 ksmrkev
0.3 ksmalý celer
350 gvepřová játra
1 ksmalá petržel

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

rýže
vepřové sádlo

Postup přípravy

Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zvlášť uvaříme propláchnutou rýži. Na sádle zpěníme cibulku s česnekem, potom vmícháme játra a orestujeme. Podlijeme vývarem, vložíme celou zeleninu a uvaříme doměkka. Měkká játra a zeleninu v polévce rozmixujeme a již nezahušťujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme uvařenou rýži. Před podáváním jednotlivé porce játrové polévky s rýží posypeme čerstvými bylinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Játrová polévka s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena