Játra po šumavsku

Oblíbená játra na šumavský způsob. Provoněná slaninou, zeleninou a hřebíčkem.


3.0709x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme půlku slaniny na delší nudličky a druhou půlku na tenké plátky. Vezmeme játra a prošpikujeme je slaninou. Na několika místech do nich vpíchneme hřebíček. Necháme chvilku uležet.

Mezitím si nakrájíme půlku cibule nadrobno, orestujeme ji. Vložíme do ní játra a osmahneme je po všech stranách. Pak na játra poklademe plátky slaniny a dusíme doměkka. (Pozor ale, aby vám játra neztvrdla!)

Měkká játra nakrájíme na plátky, osolíme je. Nakrájíme druhou půlku cibule a rajčata s okurkou na kolečka. Zeleninou obložíme plátky masa. Přelijeme vypečenou šťávou.

Podáváme s bramborem nebo rýží.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Játra po šumavsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena