Játra po šumavsku

Oblíbená játra na šumavský způsob. Provoněná slaninou, zeleninou a hřebíčkem.


3.0709x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme půlku slaniny na delší nudličky a druhou půlku na tenké plátky. Vezmeme játra a prošpikujeme je slaninou. Na několika místech do nich vpíchneme hřebíček. Necháme chvilku uležet.



Mezitím si nakrájíme půlku cibule nadrobno, orestujeme ji. Vložíme do ní játra a osmahneme je po všech stranách. Pak na játra poklademe plátky slaniny a dusíme doměkka. (Pozor ale, aby vám játra neztvrdla!)



Měkká játra nakrájíme na plátky, osolíme je. Nakrájíme druhou půlku cibule a rajčata s okurkou na kolečka. Zeleninou obložíme plátky masa. Přelijeme vypečenou šťávou.



Podáváme s bramborem nebo rýží.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra po šumavsku

Zpět na recept