Játra na slanině speciál

Játra na slanině se smetanovou šťávou. Použít můžete libovolná játra - hovězí, vepřová nebo drůbeží. Záleží, která máte rádi


3.5151x
45 min
7×

Postup přípravy

Játra očistíme a nakrájíme je na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

Rozehřejeme si pánev a vyškvaříme na ní slaninu. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme játra a prudce je osmahneme, aby se zatáhla. Když se játra zatáhnou, zaprášíme je paprikou, velmi krátce osmahneme a polijeme je horkou vodou nebo vývarem. Játra přiklopíme a dusíme je doměkka.

Před dokončením přidáme do omáčky smetanu podle chuti. Může být i zakysaná. Játra na slanině už jen prohřejeme a osolíme. Nevaříme.

Játra na slanině speciál můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor cvergl


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra na slanině speciál

Zpět na recept