Játra na hradišťance

Rychlá příprava pikantních jater dušených na zelenině.


4.323x
35 min

Ingredience

3 lžíceolej
2 kscibule
600 gjátra
2 lžíceostrý kečup
1 lžičkamletá pálivá parika
1 sklenicehradišťanka

podle chuti

sůl
mletý pepř

příloha

rýže

na ozdobu

jarní cibulka

Postup přípravy

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Drůbeží játra ponecháme celá. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilovanou hradišťanku necháme dobře okapat.

Rozpálíme olej a játra zprudka osmahneme. Přidáme cibulku a spolu dusíme 5 minut.

Poté přidáme hradišťanku i kečup a promícháme. Zaprášíme paprikou a za občasného promíchání dusíme 15 minut. Nakonec játra ochutíme pepřem i solí a odstavíme.

Játra na hradišťance podáváme s vařenou rýží, kterou připravíme podle návodu na obalu, sypanou na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra na hradišťance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.