Jarní terč

Ať máme co mlsat. "Koláč" z listového těsta a špenátu ozdobený vařenými vejci. Koláč můžeme také podávat jako přílohu k masu.


3.2239x
60 min

Postup přípravy

Z listového těsta vyválíme placku o něco větší, než je dortová forma.

Uvaříme špenát podle návodu nebo podle svého oblíbeného receptu. Můžeme jej dochutit česnekem, nastrouhaným muškátovým oříškem, trochou vegety a případně dosolíme. Hotový špenát necháme vychladnout a přimícháme do něj vejce.


Předehřejeme si troubu.

Dortovou formu vyložíme vyváleným listovým těstem a na něj nalijeme špenát.
Připravený koláč pečeme v troubě přibližně při 150 - 170 °C, dokud těsto nezezlátne.



Mezitím uvaříme 2 vejce natvrdo a po vychladnutí je nakrájíme na plátky.
Upečený koláč vytáhneme z trouby, ozdobíme plátky vajíček a nasekanou pažitkou. Případně jej můžeme posypat strouhaným sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní terč

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.