Jarní terč

Ať máme co mlsat. "Koláč" z listového těsta a špenátu ozdobený vařenými vejci. Koláč můžeme také podávat jako přílohu k masu.


3.2239x
60 min

Postup přípravy

Z listového těsta vyválíme placku o něco větší, než je dortová forma.
Uvaříme špenát podle návodu nebo podle svého oblíbeného receptu. Můžeme jej dochutit česnekem, nastrouhaným muškátovým oříškem, trochou vegety a případně dosolíme. Hotový špenát necháme vychladnout a přimícháme do něj vejce.

Předehřejeme si troubu.
Dortovou formu vyložíme vyváleným listovým těstem a na něj nalijeme špenát. Připravený koláč pečeme v troubě přibližně při 150 - 170 °C, dokud těsto nezezlátne.

Mezitím uvaříme 2 vejce natvrdo a po vychladnutí je nakrájíme na plátky. Upečený koláč vytáhneme z trouby, ozdobíme plátky vajíček a nasekanou pažitkou. Případně jej můžeme posypat strouhaným sýrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní terč

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena