Jarní terč

Ať máme co mlsat. "Koláč" z listového těsta a špenátu ozdobený vařenými vejci. Koláč můžeme také podávat jako přílohu k masu.


3.2239x
60 min

Postup přípravy

Z listového těsta vyválíme placku o něco větší, než je dortová forma.

Uvaříme špenát podle návodu nebo podle svého oblíbeného receptu. Můžeme jej dochutit česnekem, nastrouhaným muškátovým oříškem, trochou vegety a případně dosolíme. Hotový špenát necháme vychladnout a přimícháme do něj vejce.


Předehřejeme si troubu.

Dortovou formu vyložíme vyváleným listovým těstem a na něj nalijeme špenát.
Připravený koláč pečeme v troubě přibližně při 150 - 170 °C, dokud těsto nezezlátne.



Mezitím uvaříme 2 vejce natvrdo a po vychladnutí je nakrájíme na plátky.
Upečený koláč vytáhneme z trouby, ozdobíme plátky vajíček a nasekanou pažitkou. Případně jej můžeme posypat strouhaným sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní terč

Zpět na recept