Tato polévka je původem z Ruska. Podává se studená a na její přípravu budeme potřebovat hlavně ředkvičky, okurky, brambory a vejce.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Jemný ocet
Ostatní
Vejce6 ks
Šunka150-200 g
Brambory4 ks
Mléko1 l
Majonéza3-4 lžíce
Ředkvičky2 svazky
Voda2 a 1/2 dl
Jarní cibulka1 svazek
Okurka salátová1 ks
Čerstvý kopr1 svazek
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky očistíme a také nakrájíme, stejně tak šunku.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě.
Mléko důkladně rozšleháme s majonézou a přidáme trošku vody z brambor. Přidáme vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky.
Polévku okrošku osolíme, opepříme a na závěr vmícháme nasekaný kopr. Jarní polévku okrošku podáváme dobře vychlazenou.