Jarní aspik

Recept na aspik plný zeleniny, ale nechybí ani maso a šunka.


5.05x
60 min
1×

Postup přípravy

Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na dílky. Studené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno. Petrželku a řeřichu nesekáme, ale rozebereme na lístky, aby se aspik nezbarvil.

Želatinu namočíme do studené vody asi na 20 minut, rozmícháme ji a po rozpuštění vlijeme do vroucího vývaru. Mícháme a ochlazujeme. Chladnoucím aspikem přelijeme formu a po vrstvách skládáme zeleninu s masem, aspik, opět zeleninu aspik, až formu naplníme.

Jarní aspik necháme důkladně prochladnout, pak formu na okamžik nahřejeme v horké vodě a aspik vyklopíme na mísu. Ozdobíme zeleninou nebo vejci, která potřeme zbylým rozehřátým aspikem, aby nám neosychala.

Jarní aspik podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní aspik

Zpět na recept