Jarní aspik

Recept na aspik plný zeleniny, ale nechybí ani maso a šunka.


5.05x
60 min
1×

Ingredience

15 dkgšunka
0.25 lvývar z masoxu
5 dkgželatina
2 ksvařená mrkev
0.25 lstudená voda
3 kskyselé okurky
4 ksvejce natvrdo
2 ksvařená kuřecí prsa

podle chuti

čerstvá řeřicha
petrželka kudrnka

Postup přípravy

Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na dílky. Studené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno. Petrželku a řeřichu nesekáme, ale rozebereme na lístky, aby se aspik nezbarvil. Želatinu namočíme do studené vody asi na 20 minut, rozmícháme ji a po rozpuštění vlijeme do vroucího vývaru. Mícháme a ochlazujeme. Chladnoucím aspikem přelijeme formu a po vrstvách skládáme zeleninu s masem, aspik, opět zeleninu aspik, až formu naplníme. Jarní aspik necháme důkladně prochladnout, pak formu na okamžik nahřejeme v horké vodě a aspik vyklopíme na mísu. Ozdobíme zeleninou nebo vejci, která potřeme zbylým rozehřátým aspikem, aby nám neosychala. Jarní aspik podáváme s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní aspik

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena