Vaření.czReceptyJaniččiny francouzské brambory

Janiččiny francouzské brambory

Recept na francouzské brambory trochu jinak, mírně pikantní a moc dobré!


4.619x
90 min
1×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 lžíceolej
2 ksvejce
700 gbrambory
1 kscibule
80 gklobása
150 geidam
80 ganglická slanina
120 guzené maso

podle chuti

sůl
grilovací koření
chilli koření
mletý rozmarýn

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Uzené maso a slaninu nakrájíme na kostičky. Eidam nastrouháme nahrubo. Klobásu nakrájíme na půlkolečka. Ve velké míse smícháme brambory s trochou oleje, grilovacím kořením, troškou mletého chilli, mletým rozmarýnem, s prolisovanými stroužky česneku a promícháme. Dále přidáme uzené maso, slaninu, klobásu, cibuli, nastrouhaný eidam a dobře promícháme. Směs dáme do zapékací mísy a přelijeme rozšlehanými vejci. Pečeme zakryté asi 1 hodinu v troubě při 200 °C, pak odkryjeme a necháme asi 15 minut dopéct. Janiččiny francouzské brambory podáváme s kyselou okurkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Janiččiny francouzské brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena