Jahodový krém na piškotový korpus

Jednoduchý recept na krém z čerstvých jahod na piškotový korpus.


3.45x
35 min

Postup přípravy

Mléko nalijeme do hrnku a vmícháme do něj vanilkový cukr a lžíci polohrubé mouky. Potom do směsi zašleháme 3 žloutky. Hrnek dáme vařit do vodní lázně a směs šleháme do zhoustnutí krému. Poté dáme hrnek s krémem vychladnout. Než krém vychladne, občas ho zamícháme.

Ušleháme tuhou šlehačku ze smetany a zamícháme ji do studeného krému společně s rozmačkanými jahodami.

Jahodový krém naneseme na piškotový korpus, potom moučník nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový krém na piškotový korpus

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká