Jahodovo-pomerančový sorbet

Osvěžte se domácím sorbetem. Recept na výbornou zmrzlinu.


4.04x
30 min

Postup přípravy

Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré společně s vymačkanou pomerančovou šťávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody s pomerančem, promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji.

Jahodovo-pomerančový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do mrazáku. Sorbet každou půlhodinu promícháme, mrazíme, dokud nemá správnou konzistenci. Pokud máme, použijeme zmrzlinovač.

Jahodovo-pomerančový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače do zmrzlinových pohárů a misek.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodovo-pomerančový sorbet

Zpět na recept