Vaření.czReceptyJahodovo-ananasová bublanina

Jahodovo-ananasová bublanina

Recept na velmi chutnou bublaninu z těsta, které Vás nikdy nezklame.


3.610x
45 min
2×

Ingredience

150 gčerstvé jahody
150 gananas
1-2 lžíceolej na vymazání
2 lžícemouka na vysypání

těsto

6 lžicolej
4 ksvejce
1 lžičkaskořice
100 mlvoda
0.5 ksprášek do pečiva
300 gcukr krupice
300 gpolohrubá mouka

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Oddělíme bílky od žloutků a našleháme z bílků pevný sníh. V misce si dobře našleháme žloutky s cukrem, skořicí, olejem a vodou. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec ušlehané bílky. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto z misky vylijeme do připraveného pekáče. Ananas a jahody rozkrájíme na kousky a položíme na těsto. Ovoce můžeme dát více, do bublaniny se vejde. Bublaninu pečeme v troubě 30 minut při maximální teplotě 150°C, aby se nespálila šťáva z ovoce. Po upečení bublaninu vytáhneme a necháme vychladnout. Jahodovo-ananasovou bublaninu servírujeme na menších talířích a sypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor neogenx

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jahodovo-ananasová bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena