Připravíme si piškotový korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme žloutky s cukrem, jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávou a s našlehanými bílky. Těsto vlijeme na plech vyložený papírem a upečeme piškot, který necháme vychladnout.
Zatím si připravíme jahodový krém. Očištěné jahody rozmixujeme. Přidáme cukr, můžeme ubrat či přidat podle sladkosti jahod. Vmícháme malý bílý jogurt, lžičku citronové šťávy a opatrně vmícháme želatinu ze 1/4 l vody uvařenou podle návodu. Když krém začne tuhnout, vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém nalijeme na vychladlý korpus.
Nakonec si připravíme z 1/2 l vody želatinu, kterou celý koláč přelijeme. Jahodový koláč dáme ztuhnout do lednice na 2 hodiny.
Koláč nakrájíme na jednotlivé jahodové kostky. Jahodové kostky můžeme ještě ozdobit šlehačkou a kouskem jahody.