Chutný a rychlý dezert, který zvládne každá kuchařinka.
1 ks | dortový korpus |
náplň | |
---|---|
1 dl | mléko |
1 dl | voda |
50 dkg | jahody |
10 dkg | cukr moučka |
15 g | želatina |
1 kelímek | kysaná smetana |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
na ozdobu | |
10 dkg | jahody |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody na 30 minut. Jahody očistíme rozdělíme na poloviny. Polovinu jahod a cukr rozmixujeme. Druhou polovinu jahod nakrájíme na půlky. Směs jahod a cukru přelijeme do misky. Přimícháme kysanou smetanu. Horké mléko nalijeme na nabobtnanou želatinu, dobře promícháme a po troškách přilijeme do jahodové směsi. K tomu přimícháme ušlehanou smetanu a druhou polovinu jahod. Do dortové formy dáme dortový korpus a vlijeme směs. Jahodovou charlotu necháme do druhého dne v chladničce ztuhnout. Ztuhlou jahodovou charlotu ozdobíme šlehačkou a jahodou, ihned podáváme.
Sklizeň jahod je již v plném proudu, někde již končí, někde se jahody ještě sbírají. Máme pro vás malou inspiraci, co s nimi můžete připravit. Dejte nám vědět, jak se zadařilo.
Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
autor Bedřiška
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena