Jahodová charlota

Chutný a rychlý dezert, který zvládne každá kuchařinka.


4.7289x
20 min
3×

Postup přípravy

Želatinu namočíme do 1 dl studené vody na 30 minut. Jahody očistíme rozdělíme na poloviny. Polovinu jahod a cukr rozmixujeme. Druhou polovinu jahod nakrájíme na půlky. Směs jahod a cukru přelijeme do misky. Přimícháme kysanou smetanu. Horké mléko nalijeme na nabobtnanou želatinu, dobře promícháme a po troškách přilijeme do jahodové směsi. K tomu přimícháme ušlehanou smetanu a druhou polovinu jahod. Do dortové formy dáme dortový korpus a vlijeme směs. Jahodovou charlotu necháme do druhého dne v chladničce ztuhnout. Ztuhlou jahodovou charlotu ozdobíme šlehačkou a jahodou, ihned podáváme.


Jahodové inspirace & recepty


Sklizeň jahod je již v plném proudu, někde již končí, někde se jahody ještě sbírají. Máme pro vás malou inspiraci, co s nimi můžete připravit. Dejte nám vědět, jak se zadařilo.


Jahodové


Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem


Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!


Recept


Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem


Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.


Koláče

user-icon

autor Bedřiška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová charlota

Zpět na recept