Jahodová charlota

Chutný a rychlý dezert, který zvládne každá kuchařinka.


4.7289x
20 min
3×

Postup přípravy

Želatinu namočíme do 1 dl studené vody na 30 minut. Jahody očistíme rozdělíme na poloviny. Polovinu jahod a cukr rozmixujeme. Druhou polovinu jahod nakrájíme na půlky.

Směs jahod a cukru přelijeme do misky. Přimícháme kysanou smetanu. Horké mléko nalijeme na nabobtnanou želatinu, dobře promícháme a po troškách přilijeme do jahodové směsi. K tomu přimícháme ušlehanou smetanu a druhou polovinu jahod.

Do dortové formy dáme dortový korpus a vlijeme směs. Jahodovou charlotu necháme do druhého dne v chladničce ztuhnout.

Ztuhlou jahodovou charlotu ozdobíme šlehačkou a jahodou, ihned podáváme.
user-icon

autor Bedřiška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová charlota

Zpět na recept