Jahodová bábovka

Rychlá bábovka z rozšlehaných jahod.


4.631x
35 min
6×

Ingredience

těsto

3 ksvejce
200 gmáslo
1 ksprášek do pečiva
30 ksjahody
160 gcukr moučka
2 lžičkycitrónová šťáva
1 ksvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Z rozpuštěného másla, cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto. Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citrónovou šťávu a nakonec přímo v těstě rozšleháme jahody (množství jahod používáme přiměřené). Těsto, které je tužší, přendáme do vymazané a vysypané formy. Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C. Jahodovou bábovku po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena