Jahodová bábovka

Rychlá bábovka z rozšlehaných jahod.


4.631x
35 min
6×

Postup přípravy

Z rozpuštěného másla, cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto.

Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citrónovou šťávu a nakonec přímo v těstě rozšleháme jahody (množství jahod používáme přiměřené).

Těsto, které je tužší, přendáme do vymazané a vysypané formy.

Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C.

Jahodovou bábovku po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká