Jahelník z hub

Houbový jahelník ze zapékací mísy.


3.258x
60 min

Postup přípravy

Jáhly uvaříme ve vodě doměkka. Na 300g jáhlů budeme potřebovat asi 750ml vody. Můžeme se řídit návodem. Sušené houby namočíme do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka.

Houby a rohlíky promícháme s uvařenými jáhly, vmícháme vejce a koření a směs překypeme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy. Povrch směsi v míse urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.

Hotový jahelník podáváme ještě teplý společně s kyselou okurkou, zelím nebo zelným salátem. Pokud nějaký ten kousek jahelníku zbyde, tak jej můžeme nakrájet na plátky a podávat studený.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahelník z hub

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.