Obě mouky smícháme v misce. V mouce vytvoříme důlek, do kterého dáme na kostičky nakrájené máslo a žloutky. Vše opatrně promícháme, dokud nám nevznikne jakási drobenka. Potom přilijeme studenou vodu a vytvoříme pevné těsto.
Z těsta vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie a dáme cca na 10 minut do mrazáku.
Mezitím si nakrájíme očištěná jablka na plátky, formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Těsto vyndáme z mrazáku, vyválíme z něj placku a tu pak vložíme do formy. Rozprostřeme po celé formě a těsto zatlačíme i do okrajů. Na těsto naskládáme rovnoměrně plátky jablek, posypeme cukrem a rozdroleným máslem. Vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut na 170 °C.
Mezitím si vytvoříme polevu tak, že v kastrůlku smícháme marmeládu s rumem a chvilku povaříme.
Hotový jablkový koláč vyndáme z trouby, zalijeme marmeládovou polevou a necháme vychladit.
Jablkový křupavý koláč podáváme vychlazený, aby byla poleva dobře ztuhlá.