Jablkový koktejl s mandlemi

Velice jednoduchý salát, který se hodí i jako příloha ke grilovaným masům. Hlavně k vepřovému, kde zvýrazní chuť masa.


3.0208x
20 min

Postup přípravy

Víno svaříme s citronovou šťávou, medem, skořicí a cukrem. Pak směs necháme vychladnout. Na pánvi rozpustíme máslo a opatrně v něm opražíme mandle.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Ihned je smícháme s vychladlou marinádou, aby neztmavla.

Z vinný hroznů obereme bobule a pečlivě je omyjeme, abychom je zbavily chemických postřiků. Pak kuličky rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a ostrou lžičkou vydlabeme dužinu ze slupek. Dužinu opatrně vmícháme do salátu, abychom nepolámaly nudličky jablek.

Salát můžeme dochutit, rozdělíme jej do misek a posypeme mandlemi.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkový koktejl s mandlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.